Hatosztályos gimnáziumi képzés

Hatosztályos gimnáziumi képzés Tatán

   Az alapításának tízéves jubileumát ünneplő Tatai Református Gimnázium számára nemcsak az évforduló miatt volt különleges a 2015-ös év. Az iskola az eddigi négy évfolyamos gimnáziumi képzés mellett elindított egy hat évfolyamos osztályt is, melynek sikerét mutatja, hogy a 2016/17-es tanévre már több, mint kétszeres túljelentkezést kapott az iskola az induló 7.-es osztályra.

   Az iskola továbbra is fő céljaként fogalmazza meg, hogy diákjait krisztusi szeretettel, következetesen, igényesen, a keresztyén és nemzeti értékek fokozottabb megbecsülésére, testi-lelki-szellemi harmóniára törekedve, a család, az idősek, a betegek segítésére, lelkiismeretes tanulásra és becsületes munkára nevelje.
   Tizenkét éves korban jelenik meg a diákokban a fogalmi gondolkodás, az alaposabb, mélyebb megértés. Ekkor fogalmazódik meg bennük a közösségi igény, a tudatos közösségformálás. Nem véletlen, hogy az ország harmincnál is több református gimnáziuma közül szinte mindben van hat- vagy nyolcosztályos képzés, ahol hagyományosan hangsúlyos szerepet kap a tehetséggondozás is. A tanulók ilyenkor már hamarabb találkoznak a komolyabb, gimnáziumi tananyaggal, és a hasonlóan motivált társaikkal jelentős eredményeket érhetnek el.
   A Tatai Református Gimnázium számára komoly kihívást jelentett a körülmények megteremtése, de a volt zeneiskola megvásárlása után a szükséges termek száma is rendelkezésre áll. Itt kapott helyet az új természettudományos szaktanterem, a LEGO robotika labor, és több kisebb terem is. Reményeink szerint szeptembertől a már épülő új sportcsarnokunkban tarthatjuk a testnevelés óráinkat.

Az iskola a következő tanévben is várja -Tatán egyedüli középiskolaként- a 6.-os tanulók jelentkezését.

A 6 évfolyamos felvételi jelentkezéshez szükséges információkért kattintson ide!


Tatai Református Gimnázium, 2890 Tata, Kossuth tér 11., Telefon: (+36 34) 586 576, Fax: (+36 34) 586 577, E-mail: refi@refi-tata.hu